Симболи у Тарот картама Велике Аркане

Самостална изложба графика Миле Сретеновић из Београда, под називом ‘’Симболи у Тарот картама Велике Аркане’’ биће отворена 7. новембра 2023. године у 19:00 часова у Културном центру УДАС Бања Лука.

Прочитај више: Симболи у Тарот картама Велике Аркане

Ријеч је о трећој изложби графика која се представља у оквиру културне манифестације ‘’Јесен графике 2023’’.

Графичке радове умјетнице Миле Сретеновић, одабрао је умјетнички савјет Културног центра УДАС на основу расписаног конкурса за додјелу изложбеног простора ауторима из области графичке умјетности у оквиру културне манифестације ‘’Јесен графике 2023’’.

Биографија: Мила Сретеновић рођен је 1993. године у Београду. Завршила је Девету београдску гимназију, а Факултет ликовних уметности, одсек графика, уписала је 2012. године у класи професорке Драгане Станаћев. Мастер студије завршила је у класи професора Драгана Момирова. Године 2020. уписује докторске студије на Факултету ликовних уметности, одсек графика, 2015. завршила основне, а потом 2016. године и мастер студије на Филолоском факултету у Београду, на катедри за Енглески језик, књижевност и културу. Излагачку активност започела 2015.године. Године 2017. примила је награду Факултета ликовних уметности за графику. До сада је излагала на три самосталне и више од тридесет колективних изложби у земљи и иностранству.

Културна манифестација “Јесен графике 2023“ се реализује у периоду од октобра до децембра 2023. године у оквиру које ће се представити укупно 5 (пет) изложби графика из БиХ и Србије које је одабрао умјетнички савјет Културног центра УДАС Бања Лука.

‘’Јесен графике’’ је традиционална културна манифестација коју Културни центар УДАС Бања Лука реализује од 2010. године с циљем промоције графичке умјетности и њених стваралаца из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе и других земаља региона. До сада су, у оквиру поменуте манифестације, представљене укупно 72 изложбе графичара, студената завршних година академија ликовне умјетности, као и дипломираних графичара из БиХ и Региона.

Добродошли.


Објављено

у

од

Ознаке: