Самостална изложба “Урбани пејзаж“

Самостална изложба ликовних радова умјетника Николе Јовичића под називом ‘’Урбани пејзаж’’ биће отворена у уторак, 15. марта 2022. године у 19:00 сати у Културном центру УДАС, улица Симе Миљуша бр.2. Бањалука. Ријеч је о првој изложби која се представља у оквиру излагачких активности Културног центра УДАС Бања Лука у 2022. години. Умјетничке радове Николе Јовичића одабрао је Умјетнички савјет Културног центра УДАС Бања Лука за представљање у оквиру програма излагачке активности у области сликарства и вајарства у 2022. години.

О аутору: Никола Јовичић је рођен 1999. у Брчком. Средњу Електротехничку школу завршио је у Бањој Луци 2018. године. Исте године уписује Академију умјетности Универзитета у Бањој Луци. Тренутно је на завршној години студија у класи професорице Јелене Каришик и асистента Маје Батаковић.

Колективне изложбе:__
Година 2021. „Народни вез”, Филозофски факултет Универзитета у Бањој Луци, БањаЛука
Година 2021. „Културна баштина – гдје прошлост сусреће будућност”, Градска галерија Јајце
Година 2021. „Одрази”, изложба слика студената четврте године сликарства поводом 46. година Универзитета у Бањој Луци, Академија умјетности, Бања Лука
Година 2020. Изложба радова студената Методике ликовног образовања, Филозофски факултет Универзитета у Бањој Луци

Одржане радионице:
Година 2021. „Рециклажни материјал”, радионица у оквиру наставе Методика ликовног образовања, са студентима четврте године сликарства, графике и интермедијалне умјетности, Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци.

Изложба ће бити отворена до 31. марта 2022. године и доступна је за посјетиоце радним даном и суботом од 09:00 до 15:30 сати.

Добродошли!


Објављено

у

од

Ознаке: