Награда за најбољу студенткињу Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци

Двадесетпрва годишња изложба радова студената Академије умјетности универзитета у Бањој Луци отворена је протекле седмице у граду на Врбасу. На изложби је представљено више од 100 радова студената више студијских програма. Најбоље студентске радове наградили су стручњаци Академије умјетности, али и бројне установе културе и друге установе, као и компаније.

Умјетнички савјет Културног центра УДАС, Бања Лука у склопу завршне колективне изложбе студената Студијског програма Ликовне умјетности, Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци у академској 2021/22 години додјелио је награду за најбољег студента/кињу за смјер графика. Награду је примила Маја Вученовић, студенткиња 4. године, смјер Графика. Награда се састоји од додјељивања термина за самосталну изложбу у склопу манифестације „Јесен графике“ за 2022. годину у Културном центру УДАС Бања Лука.

Иначе, ова изложба је један од најважнијих умјетничких догађаја које традиционално организује Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци, и то је јединствена прилика да се на једном мјесту виде радови студената сликарства, графике, графичког дизајна и интермедијалних умјетности, а најбољи од њих буду и награђени.

Добродошли у Културни центар УДАС Бања Лука!


Објављено

у

од

Ознаке: