Самостална изложба “Лирски портрети“

Самостална изложба ликовних радова умјетнице Сање Умичевић под називом ‘’Лирски портрети” биће отворена у уторак, 16. августа 2022. године у 19:00 сати у Културном центру УДАС, улица Симе Миљуша бр.2. Бањалука.

Ријеч је о петој изложби која се представља у оквиру излагачких активности Културног центра УДАС Бања Лука у 2022. години. Умјетничке радове Сање Умичевић одабрао је Умјетнички савјет Културног центра УДАС Бања Лука за представљање у оквиру програма излагачке активности у области сликарства и вајарства у 2022. години.

О умјетници: Рођена 1981. године у Приједору. Завршила је студије на Академији Умјетности у Бања Луци 2008. године, смјер-сликартсво, у класи проф. Радомира Кнежевића. Учествовала је на Фестивалу „Сарајевска зима“, Сарајево, 2007. године. Излагала на више самосталних и колективних изложби. Такође учесница је бројних ликовних колонија широм БиХ. Учесник је „Трећег међународног бијенала умјетничког цртежа“ Смедеревска Паланка 2018. године, те учесник „ОСТЕН биенала цртежа“ 2018. Године 2019. излагала у Галерији „Плус“ музеја савремене умјетности у Бања Луци у саставу пројекта „Цвијет је најљепши кад је неубран“ у сарадњи Британског конзулата. Такође 2019. године излагала на изложби 6. Бијенала акварела малог формата у галерији СКЦ Нови Београд. У 2019. години излагала у Меморијалној галерији „Душан Старчевић. Године 2020. у марту изложила радове у аустријској публикацији феминистичког пројекта “Утерус еффецтс”-посвећен женама умјетницама које су пролазиле кроз стања постпорођајне депресије. У 2021. години представила се са изложбом акварела у пројекту Вäгскäл у Лександ културхус, Шведска. Тренутно живи на релацији Шведска- Босна и Херцеговина.

Изложба ће бити отворена до 31. августа 2022. године и доступна је за посјетиоце радним даном и суботом од 09:00 до 15:30 сати.

Добродошли!


Објављено

у

од

Ознаке: