Изложба слика на стаклу Биљане Недић

У изложбеном простору Културног центра „Удас“ у Бањалуци свестрана Биљана Недић синоћ је имала самосталну изложбу слика на стаклу. Изложбу је отворила др Сњежана Кутлешић- Стевић која већ дуги низ година стоји на услузи лицима са инвалидетом како као љекар тако као и огранизатор великог броја хуманитарних акција и културних догађаја и која је, како сама каже, свој живот посветила унапређењу живота ове популације.

Отварајући изложбу она је нагласила да је врло сретна када свој допринос може дати у унапређењу живота особа које и лијечи и да са великим задовољством прати њихове успјехе.

„Особе као што је Биљана чију изложбу са радошћу отварамо морају бити узор младим људима да се великим радом и хтјењем може постћи много тога у животу и ја сам заиста радосна што ми је припала част да будем дио нечег што заслужује велику пажњу јавносит“, рекла је др Сњежана.

„Ово је моја већ двадесета самостална изложба слика на стаклу, а у овом простору је већ пета изложба. Данас на мој рођендан частила сам себе и своје пријатеље овом изложбом. До сада сам излагала у Подгорици, Бањалуци, Добоју, Дервенти, Котору, а сликати сам почела и технику савладала баш у Подгорици. Ово је врло захтјевна техника која изискује јако много рада и стрпљења. Сретна сам што се окупио велики број оних који воле овакве изложбе и то ми је највећи подстрек. Поред мојих слика своје слике излаже и дванаестогодишњи Немања Костадиновић који поред љубави према сликарству похађа и музичку школу и врло је талентован. Врло сам захвална особљу „УДАС“ јер су увијек спремни да од срца помогну умјетницима попут мене“, рекла је Биљана која је ове године проглашена споритистом године у Републици Српкој у категорији лица са инвалидитетом.

Додајмо да је Биљна већ готово једну деценију једина дама која успјешно наступа за ККИ Врбас а да је у том периоду поред много активности успјела да заврши и факултет.

Изложби је присуствовао велики број поклоника умјетности који су се дивили њеним радовима и уживали у прелијепој атмосфери која је пратила ову изложбу. Присуство неколико еминентних сликара из Бањалуке је најбољи доказ да и академски сликари цијене рад ове умјетнице.

„Ми из „Удаса“ Биљану сматрамо својом и увјек са радошћу помогнемо око изложбе која оплемени наш простор. Годишње овдје имамо по петнаестак оваквих изложби, а техника којом она ради своје слике је баш да тако кажемо не само захтјевна већ и напорна јер се слике раде у неколико слојева што изискује пуно времена. Биљана је добар примјер како и лица са инвалиритетом могу да се докажу као умјетници, спортисти и људи који заслужују велико поштовање“ ,рекао је Жељко Волаш предсједник Организације „УДАС“ изражавајући своју захвалност умјетници.

Аутор текста: Видосав Ђурђевић


Објављено

у

од

Ознаке: