Otvorena izložba radova Petog međunarodnog bijenala radova na papiru ”Prijedor 2024”

U Muzeju Kozare sinoć je otvorena izložba radova 64 autora iz deset zemalja učesnika konkursa Petog međunarodnog bijenala radova na papiru ” Prijedor 2024”.

Riječ je o izboru najuspješnijih od ukupno oko 200 radova koliko je pristiglo na ovaj međunarodni konkurs.

Jedan od nagrađenih u kategoriji slikarstvo je Milan Krajnović iz Republike Srpske, član Umjetničkog savjeta Kulturnog centra UDAS Banja Luka.

“Ovo je međunarodna izložba koja pokazuje kakvo je stanje scene kada govorimo o radovima malog formata i prije svega onih koji su rađeni na papiru u izložbenim kategorijama crtež i grafika, slikarstvo i intermedija”, rekao je Krajnović.

U kategoriji crtež i grafika glavnu nagradu dobila je Dragana Grujičić iz Srbije, u kategoriji intermedija Gaj Langevin iz Kanade.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić izjavio je da je ovo tradicionalna manifestacija koja se bijenalno održava od 2016.godine.

” Ovo je zaista jedinstveno bijenale na području BiH, a posebno smo ponosni što na ovom konkursu učestvuju umjetnici iz cijelog svijeta i što grad Prijedor određuje kao grad kojem je veoma stalo do umjetnosti i kulture”, rekao je Milješić.

Inače, pokrovitelj Petog međunarodnog bijenala radova na papiru je Grad Prijedor. Izložba u Muzeju Kozare biće otvorena do 30. septembra.


Posted

in

by

Tags: