Отворена изложба радова Петог међународног бијенала радова на папиру “Приједор 2024“

У Музеју Козаре синоћ је отворена изложба радова 64 аутора из десет земаља учесника конкурса Петог међународног бијенала радова на папиру “ Приједор 2024″.

Ријеч је о избору најуспјешнијих од укупно око 200 радова колико је пристигло на овај међународни конкурс.

Један од награђених у категорији сликарство је Милан Крајновић из Републике Српске, члан Умјетничког савјета Културног центра УДАС Бања Лука.
„Ово је међународна изложба која показује какво је стање сцене када говоримо о радовима малог формата и прије свега оних који су рађени на папиру у изложбеним категоријама цртеж и графика, сликарство и интермедија“, рекао је Крајновић.

У категорији цртеж и графика главну награду добила је Драгана Грујичић из Србије, у категорији интермедија Гај Лангевин из Канаде.


Начелник градског Одјељења за културу, међународну сарадњу, спорт и невладине организације Александар Миљешић изјавио је да је ово традиционална манифестација која се бијенално одржава од 2016. године.
“ Ово је заиста јединствено бијенале на подручју БиХ, а посебно смо поносни што на овом конкурсу учествују умјетници из цијелог свијета и што град Приједор одређује као град којем је веома стало до умјетности и културе“, рекао је Миљешић.


Иначе, покровитељ Петог међународног бијенала радова на папиру је Град Приједор. Изложба у Музеју Козаре биће отворена до 30. септембра.


Објављено

у

од

Ознаке: