Наставак рада Школе цртања и сликања након зимског распуста

Школа цртања и сликања за дјецу са и без инвалидитета наставља са радом 5.02.2022. године (субота) у 09:00 часова у Културном центру УДАС ул. Симе Миљуша бр.2. Бањалука. Након зимског распуста УДАС-ова Школа наставља са умјетничким и креативним радом у школској 2021/2022 годину.

Полазници Школе ће, као и у првом семестру, бити подијељени у три групе по узрасту. Школа је намијењена за дјецу и омладину са и без инвалидитета узраста од 6 до 18 година. Часови Школе ће се реализовати сваке суботе у термину од 09:00 до 13:00 часова. Теоријску и практичну наставу наставља да води Татјана Ратковић Боснић, магистар графике уз асистенцију Димитрија Станковића, диломиралног графичара.

Главна мисија Школе цртања и сликања је промоција различитости дјеце са и без инвалидитета засноване на концепту поштовања људских права. Такође, један од циљева Школе јесте да Школа буде мјесто гдје ће млади полазници, дјеца са и без инвалидитета, исказати своје умјетничке и креативне потенцијале уз стручно вођство професора ликовне културе. Надаље, Школа представља и могућност промоције инклузивног приступа у раду са дјецом са инвалидитетом као једног од важног сегмента у постизању равноправног односа према дјеци са инвалидитетом. Полазници Школе кроз различите цртачке и сликарске технике, стварајући властита умјетничка дјела стичу нова знања како у области цртања и сликања тако и у разумијевању и прихватању концепта различитости, једнаких могућности за дјецу са инвалидитетом.

За полазнике Школе, центар је обезбиједио потребан материјал за цртање (блокове, штафелаје, натрон папир, угаљ, акрил, палете и др). Школа цртања и сликања ће трајати до јуна мјесеца 2022. године, након чега ће се у Културном центру направити колективна изложба радова полазника Школе. Похађање Школе за дјецу са инвалидитетом и дјецу чланова Организације УДАС је бесплатно.

Напомена:
Због епидемиолошке ситуације број полазника по групама је органичен уз поштовање и примјену препорука надлежних институција.

Заинтересовани полазници за Школу цртања и сликања могу да се јаве на број телефона:
051 437 488 радним даном од 08.00 до 15.30. часова или путем емаила: kulturnicentarudas@gmail.com


Објављено

у

од

Ознаке: